Eco Driving

RAM Mobile Data hecht veel belang aan milieubewust ondernemen en werken. Het vervoer van medewerkers is voor veel bedrijven en van de meest milieubelastende activiteiten. RAM Mobile Data wil dan ook samenwerken met de klant aan milieuvriendelijke oplossingen zoals eco driving.

CO2 uitstoot auto meten

Belangrijk is dat de bestuurders en de organisatie op de hoogte zijn van de impact die het rijgedrag met een bedrijfswagen heeft op het milieubewust ondernemen. Om bedrijven hierin te ondersteunen heeft RAM Mobile Data in de track-and-trace applicatie een methode om de CO2 uitstoot van de ritten weer te geven.

Rijgedrag bedrijfswagens

Daarnaast wordt het mogelijk het rijgedrag met de bedrijfswagens in kaart te brengen. Niet optimaal rijgedrag heeft veel nadelen. Het brandstofverbruik ligt hoger, dus ook de milieubelasting. Daarnaast is het schadelijk voor het imago als er roekeloos wordt gereden met auto’s waar de bedrijfsnaam op staat.

Met de track-and-trace software wordt duidelijk welke bestuurder netjes rijdt en welke niet. Hierdoor heeft u meer grip op het weggedrag van de bestuurders en heeft u de mogelijkheid om uw car-policy hierop aan te passen. Door de verschillende rapportage mogelijkheden, kan u iedereen op de hoogte houden van zijn of haar rijgedrag.  Eco driving levert dus niet enkel een besparing op in brandstof maar door het aanpassen van het rijgedrag, gaan ook de kosten van reparatie, onderhoud en banden naar omlaag.

Eco driving levert 10-20% besparing op brandstof op

Volgens internationaal onafhankelijk onderzoek levert eco driving circa 10% besparing op brandstofverbruik op, volgens de site van Het Nieuwe Rijden maximaal 20%. Bent u als ondernemer bezorgd om het milieu en wil u de CO2 uitstoot van u bedrijfswagens inperken, dan biedt de track-and-trace software niets dan voordelen!

Meer informatie lezen over Eco Driving?

> Lees hier meer over Eco Driving

Wilt u meer informatie over eco driving?

> Neem dan contact met ons op.